Mercus Yrkeskläder AB

När ska jag välja tryck på kläder och när ska jag välja brodyr?

Uppdaterad

Tryck är det vanligaste sättet att profilera kläder

De flesta arbetskläder fungerar bra att transfertrycka. En stor fördel med värmetransfer gentemot andra tryckmetoder är dess kvalitet och kostnadseffektivitet och de klarar tvätt utan problem. 

Det är en del att tänka på så som till exempel att vissa material kräver lägre värme vid tryck och vissa plagg med detaljer på fickor, axlar eller liknande kan begränsa placeringen av var loggan kan tryckas. När ett varselplagg trycks är det viktigt att dekalen inte täcker för stor del av den fluorescerande ytan då plagget kan tappa sin säkerhetsklassning. 

Möjligheten finns att ta fram dekaler som är extra tåliga eller med effekter som reflex, 3D, brodyreffekt mm. Även tunnare och stretchiga lämpliga för träningskläder. 

Fråga Mercus säljare vad som gäller på dina plagg.

 

Brodyr är ännu mer hållbart

Att brodera en företagslogga eller personnamn på arbetskläderna är ännu mer hållbart än tryck. De behåller sin färg över tid och är slitstark. 

Pikéer, skjortor, vissa jackor, mössor och kepsar är lämpliga plagg att brodera. Även profilprodukter som handdukar och väskor broderas med fördel. 

Guide taggad med: brodyr transfertryck tryck tryckta kläder tryckta plagg
warning Created with Sketch.