Mercus Yrkeskläder AB

Varför är det bra att klä sig lager-på-lager?

Uppdaterad

Håll dig varm under kyliga dagar och torr under regniga

Det är lämpligt att klä sig lager-på-lager under dagar då vädret kan växlar mellan vindigt, kyligt och varmt. Du får det då lättare att anpassa efter temperaturens skiftningar under dagen. Med rätt material i plaggen, och klädd i rätt ordning, kan fukten från din kropp transporteras bort och kyla hindras från att tränga in.


Klä dig inifrån och ut!

LAGER 1
Ett underställ håller dig torr och lagom varm närmast kroppen. Välj ett plagg som sitter tätt mot kroppen och som transporterar bort fukten. Bomull är ej att föredra då det inte transporterar bort svett. Ull är ett riktigt bra val.

LAGER 2
Det är i mellanlagret du bestämmer värmen du vill ha för dagen - ett mellanplagg som släpper ut fukten och behåller värmen. Det är luften i plagget som isolerar mot kyla så välj förslagsvis en fleece, softshell eller pälsfiberplagg.

LAGER 3
Ett ytterplagg som skyddar mot vind och väta. Det ska även hålla kvar värmen och släppa igenom fukten. Välj vind- och vattentät jacka med slitstarkt yttre. Fodrad eller ofodrad är en smaksak, men en jacka med membran som t ex Helly tech®, Air-Tech® eller Gore-tex® är ett riktigt bra val.

Guide taggad med: arbetskläder friluftskläder
warning Created with Sketch.